Sport

NAJAVA: Matjaž Kek uoči derbija s Dinamom: Moramo vjerovati u sebe

Ispred nas je veliki izazov i imamo veliki motiv. Igramo protiv momčadi koja dominira u hrvatskom prvenstvu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nogometaši Rijeke u nedjelju u 15 sati na Rujevici dočekuju Dinamo u utakmici 14. kola Prve HNL, stadion će biti pun, očekuje se pravi nogometni spektakl, a Rijeka lovi prvu domaću pobjedu u prvenstvu protiv Dinamom od rujna 2012. godine.

"Ispred nas je veliki izazov i imamo veliki motiv. Igramo protiv momčadi koja dominira u hrvatskom prvenstvu. Veseli nas što je stadion rasprodan, a naša je želja doći do bodova. Vjerujem kako će svaki pojedinac izvući maksimum. Moramo vjerovati u sebe. Siguran sam da će nam navijači pomoći, posebice kada je u pitanju derbi," poručio je trener Rijeke Matjaž Kek.

Utakmicu protiv Dinama najavio je i Ivan Močinić koji je jedini od današnjeg kadra bio u sastavu koji je 2012. posljednji put u prvenstvu pobijedio Dinamo. "Znamo kakva nas utakmica očekuje. Dugo nismo pobijedili Dinamo u prvenstvu na Kantridi. Pokušat ćemo to promijeniti. Dobro smo se pripremili i pred punim stadionom doći do vrijednih bodova. Poseban je motiv igrati protiv Dinama - zaključio je Ivan Močinić.  Rijeka je posljednju pobjedu u prvenstvu upisala 22. rujna 2012. godine pobijedivši 3-0.

Ulaznica za nedjeljni derbi više nema i stadion na Rujevici je rasprodan. Dinamo će dobiti 275 ulaznica, koliko ima mjesta u kavezu na južnoj tribini. Kako nema mogućnosti odvajanja gostujućeg sektora, na jug neće moći obje frakcije BBB-sa već samo jedna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rijeka, matjaž kek, dinamo