Hrvatska

ŠTO JE ISTINA!: HDZ objavio 9. SDP-ovo propalo obećanje

U samo mjesec dana posao je izgubilo 16.271 građana! Neka Milanović ospori ove brojke ako može!

Piše: PolitikaPlus

Iz HDZ-a su u utorak priopćili kako kreću s objavama SDP-ovih top 10 propalih, neispunjenih obećanja iz Plana 21, onih koje Vlada Zorana Milanovića u svom mandatu nije realizirala.

 

Kao broj 10 HDZ-ovci su u utorak naveli SDP-ovo obećanje. "Povećat ćemo potencijal za nove investicije, i domaće i inozemne".Kao broj 9 danas su naveli obećanje 'U istom razdoblju (do kraja mandata) znatno ćemo smanjiti stopu nezaposlenosti, odnosno povećati stopu zaposlenosti'.

 

Istina je, navode, sljedeća: "Unatoč turističkoj sezoni i sezonskom zapošljavanju, u srpnju ove godine broj zaposlenih u Hrvatskoj bio je na najnižoj srpanjskoj razini u posljednjih 15 godina! (HGK, 24. kolovoza, 2015.) A prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u samo mjesec dana - u razdoblju od 28. rujna do 28. listopada 2015. godine, posao je izgubilo 16.271 građana! (hzz.hr)". Uz ovo, glasnogovornih HDZ-a Ivan Jabuka piše i kako je Milanovićeva politika propala te im spočitava što se hvale da stvaraju „500 radnih mjesta svaki tjedan“ i da Hrvatska raste!

 

"Hrvatska raste, ali u krivom smjeru. Gospodarstvo je u kaosu. Građani su bespomoćni. Mladi ljudi zbog toga ispaštaju, svjedoci smo šokantne nezaposlenosti. U samo mjesec dana posao je izgubilo 16.271 građana! Neka Milanović ospori ove brojke ako može! Građanima ne trebaju nova obećanja, već novo vodstvo koje će donijeti stvarne promjene. Vodstvo koje zna kako izvući zemlje iz gospodarske krize i ne boji se zasukati rukave kako bi vratili dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra!", piše Jabuka.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, HDZ, POLITIKA