Sport

65. ROĐENDAN: Split: Obilježena 65. godišnjica osnutka Torcide

Kako su najavili iz Torcide, njen 65. rođendan biti proslavljen prigodnom koreografijom na Poljudu za vrijeme prvenstvene utakmice Hajduk - Rijeka.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Polaganjem vijenaca na spomen obilježjju u splitskom gradskom kotaru Pujanke i na spomen ploči poginulim članovima Torcide u Domovinskom ratu na Poljudu, u srijedu je obilježena 65. godišnjica utemeljenja navijačke skupine nogometnog kluba Hajduk Torcide koja je osnovana 28. listopada 1950. godine.

 

U Splitskom gradskom kotaru Pujanke spomen obilježje je posvećeno za 43 poginula branitelja iz tog splitskog naselja tijekom Domovinskog rata od kojih su većinom bili članovi Torcide. Ta je spomen ploča otkrivena prošle godine 28. listopada jer se na taj način uz odavanje počasti žrtvama Domovinskog rata iz tog splitskog gradskog naselja ujedno obilježava i godišnjica osnutka Torcide.

"U najtežim vremenima kada je trebalo braniti Hrvatsku članovi Torcide iz Pujanke su prvi ustali u obranu svoje Domovine Hrvatske i svojega grada Splita i svojeg Hajduka. Torcida i hrvatski branitelji su jedno tijelo i jedna duša", istaknuo je predsjednik splitskog gradskog kotara Pujanke Petar Gujić koji je i član Torcide. Nazočnima se na svečanosti u gradskom kotaru Pujanke obratio i gost iz Kutine i Vukovarski branitelj Damir Markuš koji je torcidašima čestitao 65. rođendan rekavši kako se nikada ne smije zaboraviti doprinos Torcide u Domovinskom ratu.


Na spomen obilježje u gradskom Kotaru Pujanke, posvećeno žrtvama Domovinskog rata iz toga naselja, vijence su položila izaslanstva stradalničkih i veteranskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Splita i splitsko-dalmatinske županije te izaslanstvo Torcide koje je dobilo buran pljesak nazočnih.


U povodu 65. godišnjice osnutka Torcide u petak će biti upriličen i party u prostorijama tog kluba navijača, a u nedjelju će, kako su najavili iz Torcide, njen 65. rođendan biti proslavljen prigodnom koreografijom na Poljudu za vrijeme prvenstvene utakmice Hajduk - Rijeka.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

split, torcida