Sport

SPLIT: Optužen navijač koji je signalnom bakljom zapalio policijsko vozilo

Sudjelovao u neredima u ožujku nakon utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog kaznenog djela izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari splitsko Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 29- godišnjaka koji je sudjelovao u neredima u ožujku nakon utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu, kada je u policijsko vozilo ubacio signalnu baklju izavavši požar i štetu veću od 86.000 kuna.

 Prema optužnici, objavljenoj na internestkoj stranici Državnog odvjetništva RH, on je 14. ožujka oko 17 sati nakon te nogometne utakmice bio u skupini od najmanje stotinu pripadnika navijačke grupe Torcide koja je prema parkiranim policijskim službenicima i službenim vozilima bacala kamenje, dijelove betonskih blokova, staklene boce, šipke, drvene kolce i druge predmete.

 Mladića (29) se tereti da je prišao parkiranom policijskom vozilu i kroz razbijeno pokretno staklo ubacio aktiviranu signalnu baklju, koja je zapalila vozilo, pri čemu je pričinjena šteta veća od 86.000 kuna.

 Općinsko državno odvjetništvo je prije nekoliko dana podiglo optužnicu protiv još jednog navijača (25) koji je drvenim kolcem razbijao policijska vozila. On je bio u velikoj skupini navijača koja je krenula na policajce.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zapalio policijsko vozilo, baklja, navijač, split, hajduk, dinamo