Sport

SLUČAJ SVASTIKA: Zoran Cvrk se žalio na kaznu od 2.000 kuna

Gotovo pet mjeseci nakon tog događaja policija još uvijek nema počinitelja iako su pregledane snimke kamera, a i obavljeni razgovori sa oko tisuću osoba.

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zoran Cvrk žalio se na kaznu od 2.000 kuna  kojom ga je kaznio splitski Prekršajni sud zbog  propusta u osiguranju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije sa Italijom koja se 12. lipnja igrala na splitskom Poljudu.

Na  Prekršajnom sudu drže da je Cvrk kao voditelj trebao poduzeti sve kako bi se uklonila svastika koju je netko nacrtao na travnjaku.

Splitska je policija šest dana nakon utakmice podnijela dva optužna prijedloga u kojima su prijavili Hrvatski nogometni savez kao pravnu osobu i Damira Vrbanovića kao odgovornu osobu za prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.Tom prilikom je prijavljen i HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, kao voditelj javnog okupljanja i to po Zakonu o javnom okupljanju. Novčana kazna u iznosu od 50 do 250.000 kuna prijetila je HNS-u, Vrbanoviću od pet do 50.000 kuna, a Cvrku od dvije do pet tisuća kuna.

Nedugo nakon događaja i podnošenja optužnih prijedloga Cvrk je javno rekao da je spreman preuzeti odgovornost za poljudski incident. Splitski Prekršajni sud uskoro bi trebao zakazati suđenje i za izvršnog direktora HNS a Damira Vrbanovića te HNS-a kao pravne osobe.

Gotovo pet mjeseci nakon tog događaja policija još uvijek nema počinitelja iako su pregledane snimke kamera, a i obavljeni razgovori sa oko tisuću osoba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

svastika, zoran crvk, poljud