Sport

STAV: Zdravko Mamić poručio: Ante Ćorić je Dinamova budućnost

Spremni smo se žrtvovati da Ante Ćorić što duže nosi dres Dinama i donosi uspjehe svom klubu.

Piše: PolitikaPlusHina

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u petak na Maksimiru da je Ante Ćorić "budućnost Dinama", reagirajući na istup mladog igrača u hrvatskim medijima koji je istaknuo da želi otići iz kluba.

Ćorić je po povratku Dinama iz Grčke sazvao privatnu konferenciju za medije na kojoj je objavio da je razočaran minutažom koju dobiva u posljednje vrijeme, ali prije svega odnosnom prema njemu, apostrofirajući trenera Zorana Mamića i izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića kao ljude koji ga potpuno ignoriraju.

Na Ćorićeve istupe u petak je reagirao Zdravko Mamić koji je prekinuo dugačku medijsku šutnju kako bi objasnio da je Dinamov jedini plan zadržati Ćorića u klubu sve do isteka petogodišnjeg ugovora, do ljeta 2020. godine, a ako je moguće i duže.

"Spremni smo se žrtvovati da Ante Ćorić što duže nosi dres Dinama i donosi uspjehe svom klubu. Pozivam Antu i njegovu obitelj da spustimo loptu na zemlju, da se ponašamo odgovorno, na korist djeteta. Ante će još puno godina ginuti, boriti se za plavi dres", rekao je Zdravko Mamić i najavio da će Ćorić za svoj istup biti kažnjen u skladu s klupskim pravilnikom:"Neće imati problema sa Zoranom ili sa mnom. Njegov će intervju biti sankcioniran, kako bi bio i svaki drugi."

Za svaki od Ćorićevih navoda Mamić je imao protuargumente.

"Pod Zoranom Mamićem, Ante je sa 16 godina debitirao u momčadi u sezoni 2013/14. te odigrao posljednjih šest utakmica. U sezoni 2014/15. odigrao je 33 utakmice, a u sezoni u tijeku Ante je odigrao 19 utakmica. Dakle, mrvicu manje od 60 utakmica u dvije godine, a tu su i utakmice za reprezentacije. Obaveza je struke da dozira igrača, da pazi da se nešto ne dogodi", podaci su koje je iznio izvršni dopredsjednik Dinama kojima je želio pobiti Ćorićevu tezu da mu Zoran Mamić ne daje dovoljno veliku minutažu.

"Zoran mi najavio da će Ante igrati od prve minute u Splitu. U isto vrijeme Ćorićev otac je bio na pregovorima u Portu. Priznat ćete, nezgodna je i neuobičajena situacija da je igrač pod ugovorom još pet godina, a otac mu je na pregovorima u drugom klubu. No, u Splitu se Ante požalio da ga bole leđa, pa nije igrao u Splitu. Sad je trebao igrati protiv Istre, ali ne znam što će biti", dodao je Zdravko Mamić.
 
O odnosu prema obitelji Ćorić na koji se mladi igrač žalio, Mamić je rekao sljedeće: "U klubu sam 45 godina u kontinuitetu. Nikada nisam čuo, ni sudjelovao u slučaju da se toliko željelo pomoći jednom igraču, kao što se željelo pomoći Anti Ćoriću i njegovoj obitelji. Činili smo sve za Antu, a činit ćemo to i u budućnosti. Kad ga vidim, Antu ću zagrliti i razgovarati s njim. Moći će sa mnom provesti vremena koliko će god htjeti. Nitko nije jučer pokušao doći do mene. Za svaku obitelj koja je član Dinama sam na raspolaganju. To je moj posao, za dobrobit Dinama."

Mamić je preko medija odlučio poslati poruku Anti Ćoriću: "Poručujem mu, a to  je evidentno po svim potezima koje je klub povukao prema njemu i obitelji, Ante to je tvoj Dinamo. Želimo da on bude tu i duže od 2020. godine. No, praksa pokazuje da to nije uvijek moguće, ali to je naša želja."

Mamić je Pjacu i Ćorića istaknuo kao Dinamove simbole, koji bi trebali biti zalog za Dinamovu budućnost. Uz njih, posebno je istaknuo generaciju igrača koji su činili glavninu hrvatske U-17 reprezentacije koja je osvojila peto mjesto na EP-u u Bugarskoj i probila se među osam najboljih reprezenatacija na Svjetskom prvenstvu u Čileu.

"Ta generacija će biti jedna doktrina kakva u svijetu još nije viđena. Na njima je da to prepoznaju, da nam roditelji i oni daju povjerenje. Pazit ćemo ih kao da su igrači Real Madrida. Iza toga je višegodišnji trud, rad i selekcija. Imamo priliku napraviti velika čuda u budućnosti. To je prilika da imamo domaćinskiji Dinamo. To je naš plan, vizija. Želimo da 15 igrača iz ove generacije bude u prvoj momčadi, što dosad još nije viđeno", rekao je Mamić.

Kao glavnu prijetnju ostvarenju tog cilja, Mamić vidi ponude kojima će ti igrači i njihove obitelji biti izloženi, ali je rekao da se nada kako neće biti nestrpljivi i htjeti što prije otići za bogatim ponudama. Pritom je istaknuo da u svemu tome ne postoji nikakav privatni interes.

"Nema nikakvih Mamićevih igrača, nema privatnih interesa, nema agencija. To je čista laž, obična neistina. Za mene postoji samo Dinamo, koji je iznad mog vlastitog života, iznad moje obitelji", dodao je.

U svom stilu, izvršni dopredsjednik Dinama izjavio je da unatoč sadašnjoj trećoj poziciji na kojoj se klub nalazi, navijači mogu biti mirni, jer će do kraja sezone, u preostaloj 21 utakmici u hrvatskom prvenstvu ostvariti 19 ili 20 pobjeda.

"Naredio sam da samo jednu ili dvije možemo odigrati neodlučeno. Poraz do ljeta ovdje više ne stanuje", rekao je Mamić i dodao da je njegova naredba zasnovana na atmosferi u svlačionici koja je "sjajna i neprestano raste kao kvasac".

Dinamo će priliku za prekid negativnog niza imati u nedjelju, od 15 sati, kad će 'modri' na Maksimiru u 16. kolu Prve HNL ugostiti Istru 1961.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ante ćorić, dinamo, zdravko mamić