Tvrtke

ODLUKA: Lufthansa želi okončari štrajk, rješenje traži sudskim putem

Njemačka zrakoplovna tvrtka je priopćila da se odlučila obratiti pravosuđu kako bi privela kraju najdulji štrajk kabinskog osoblja ikada.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Lufthansa se u utorak obratila sudovima u Dusseldorfu i Darmstadtu kako bi ishodila prekid štrajka kabinskog osoblja, nakon što je sindikat najavio produljenje štrajka do petka.

Njemačka zrakoplovna tvrtka je priopćila da se odlučila obratiti pravosuđu kako bi privela kraju najdulji štrajk kabinskog osoblja ikada. UFO, koji predstavlja 19.000 radnika, u ponedjeljak je odbio prijedloge kompanije kao odgovor na sindikalne zahtjeve i poručio da će i dalje ustrajati na rješavanju spora oko plaća i najava za kasnijim odlaskom u mirovinu.

UFO je odbio povećanje jednokratne isplate za 1000 eura kabinskom osoblju, čime bi se suma povećala na 3000 eura. Kompanija je bila odustala od povećanja dobne granice za mirovinu s 55 na 56 godina, no sindikat očekuje još povoljniju ponudu Lufthanse.

Danas je Lufthansa morala odgoditi 136 letova, dok je dan prije bilo odgođeno gotovo tisuću letova. Na udaru su ponovo letovi iz zračnih luka i prema zračnim lukama u Frankfurtu, Muenchenu i Duesseldorfu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŠTRAJK, Lufthansa