Hrvatska

ANALIZA: Aleksandra Kolarić: Milanović je nadigrao Karamarka

'SDP je poboljšao svoju pregovaračku poziciju, Most je pokazao principijelnost, a HDZ je glavni krivac za nekonstituiranje Sabora.'

Piše: Ivan Klarić

HDZ je glavni i odgovorni krivac za nekonstituiranje Sabora. Ovo je bio njihov promašen politički potez, komentira komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić današnji razvoj događaja u Saboru.

- Na njih je prebačena odgovornost za odbijanje konsenzusa. Milanović je, s druge strane, povukao dobar potez s prihvaćanjem Podolnjaka i danas je nadigrao Karamarka, jasno će Kolarić.

- Logični cilj HDZ-a je, očito, izazivanje izbora. No, potpuno je nejasna njihova strategija jer će HDZ s Karamarkom na novim izborima proći još lošije. Ili se o tome uopće nije razmišljalo. Most je jasno pokazao da se drže onoga što govore - pokazali su principijelnost. I nema naznaka da će 15 zastupnika odustati, a na tome oni mogu samo dobiti. Dakle, Most radi ono što je rekao, SDP je popravio pregovaračku poziciju koju je Milanović uništavao svojim postizbornim potezima - onaj slučaj s Prgometom, pokušaj razbijanja Mosta, odbijanje fotografiranja s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović - a HDZ je svoju pregovaračku poziciju nakon događaja u Saboru pogoršao, ističe Aleksandra Kolarić koja naglašava da se Josip Leko danas, iako suvereno vlada poslovnikom i predsjedanjem Sabora, u ovoj presedanskoj situaciji nije najbolje snašao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, most, sabor, sdp, aleksandra kolarić