Hrvatska

ZBOG STABILNOSTI U DRŽAVI: Pupovac ne isključuje mogućnost potpore vladi HDZ-a

Pupovac u formiranju nove hrvatske vlade stranka daje prednost koaliciji 'Hrvatska raste', ali da zbog stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra ne isključuje mogućnost potpore i koaliciji na čelu s HDZ-om.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je za novosadski Dnevnikda u formiranju nove hrvatske vlade stranka daje prednost koaliciji 'Hrvatska raste', ali da zbog stabilnosti zemlje i moguće vlade desnog centra ne isključuje mogućnost potpore i koaliciji na čelu s HDZ-om.

 


Kazao je također da koja god da se vlada formira, čini se da ne može biti stabilna, a pogotovo ne može biti stabilna bez šest zastupnika manjina, uključujući i dvojicu iz SDSS-a. Ocijenio je ta takva vlada ne može imati demokratsko lice jer oni koji bi se ponudili kao moguća 'zamjenska podrška'  imaju, nažalost različite vrste tereta. 'Kad se tome dodaju već postojeći tereti u aktualnim koalicijama, kao što je HDZ-ova, u kojoj ima ustašofilnih i antimanjinskih stranaka, posebno antisrpskih, teško je moguće zamisliti da tako formirana vlada bude politički stabilna i demokratska', kazao je Pupovac.Osvrnuo se na dio javnosti u Srbiji koji mu je zamjerio da je trebao pričekati rasplet događaja, umjesto što se požurio dati potporu koaliciji Hrvatska raste, pojasnivši da je to i stajalište HDZ-a koji SDDS-u nije nudio nikakvu koaliciju i inzistirao na suzdržavanju, ali da HDZ nije tako nastupao prije, već sada kada je vidio da bi 'naše opredijeljivanje u konačnici moglo biti na njihovu štetu'. 'Međutim, HDZ je o tome trebao razmišljati tijekom protekle tri godine, kada je vodio antićiriličnu, protusrpsku i protudemokratsku kampanju', izjavio je Pupovac koji smatra da je Hrvatska bliža novim izborima nego što je bila.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, milorad pupovac, sdp