Hrvatska

REAKCIJA: HČSP prijeti SDP-u zabranom i optuženičkom klupom

'Kada HČSP bude došao u poziciju odlučivanja u Hrvatskoj, Socijaldemokratska partija Hrvatske bit će zabranjena i prebačena na optuženičku klupu.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska čista stranka prava (HČSP) poručila je u srijedu, komentirajući izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji ju je doveo u vezu s fašizmom i rasizmom, da će, kada HČSP dođe u poziciju odlučivanja SDP biti "zabranjen i prebačen na optuženičku klupu".

HČSP u priopćenju optužuje Milanovića da je "u svojem najnovijem naletu nekontroliranog bijesa i frustracije zbog sve očitijeg gubitka premijerske fotelje" opet spomenuo HČSP "u kontekstu fašizma, rasizma te ostalih izlizanih etiketa", što je njegov očajnički pokušaj diskreditacije Domoljubne koalicije.

SDP nikoga ne može prozivati i povezivati s nekom od zločinačkih ideologija jer je pravna i zakonska sljednica "zločinačke Komunističke partije Hrvatske koja je odgovorna za smrt preko milijun ratnih i poratnih nevinih žrtava te za tisuće i tisuće mučenja, zatvaranja, progona i montiranih procesa tijekom 45 godina represivne komunističke diktature i tiranije", navodi HČSP.

Umjesto da šuti i bude sretan što još uvijek nitko SDP i njena današnja i prijašnja vodstva nije posjeo na optuženičku klupu zbog zlodjela koja su Partija i njezini članovi činili u svojoj povijesti, kaže HČSP, Milanović ima obraza nekoga optuživati zbog navodne povezanosti s nekom od zločinačkih ideologija.

"Kada HČSP bude došao u poziciju odlučivanja u Hrvatskoj, Socijaldemokratska partija Hrvatske bit će zabranjena i prebačena na optuženičku klupu gdje će odgovarati za sva nekažnjena zlodjela počinjena od njezina osnutka 1. kolovoza 1937. do danas", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, HČSP