Mojbiz

UPOZORENJE: Sindikat zdravstva: Zaposlenima u zdravstvu uskraćena božićnica

'Taj zakon je mrak demokracije, posebice u zdravstvu.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajić-Čahut rekla je u petak da je Vlada zaposlenima u zdravstvu uskratila pravo na isplatu božićnice za ovu godinu i tako 'ukrala' Božić te da "nije u redu da se dekretima krši temljeni kolektivni ugovor".

 Istaknula je da je Zakonom o uskrati isplate pojedinih materijalnih prava zaposlenima u javnim službama iz ožujka ove godine uskraćeno pravo na isplatu božićnice za 2015. te da je taj zakon "mrak demokracije", posebice u zdravstvu.

 Smatra da je zaposlenima u zdravstvu trebala biti isplaćena božićnica od 1250 kuna, posebice u onim ustanovama koje su pozitivno poslovale, kao što je riječki Klinički bolnički centar.

 "Ako sami zarađujemo plaću, bilo bi u redu da se dopusti da se zaposleni nagrade s viškom", istaknula je, navodeći da bi, osim riječke bolnice, bilo još ustanova koje bi tako mogle nagraditi svoje zaposlenike.

 Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Belobrajić-Čahut također je rekla da je zbog takvih odluka upitan kolektivni ugovor te da su u protekle četiri godine zaposlenima u zdravstvu uskraćeni božićnica i regres te da im je smanjena osnovica za jubilarne nagrade.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravsto, sindikat zdravstva, božićnica