Tehnologija

HAK: Zbog snijega promet otežan u većem dijelu unutrašnjosti

Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama).

Piše: PolitikaPlus

Zbog snijega vozi se otežano u većem dijelu unutrašnjosti i Hrvatskom primorju, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). 

 

U priobalju mjestimice puše jaka bura. U dijelu Dalmacije i Istre kolnici su mokri ili vlažni te skliski od kiše. Vožnja u koloni i zastoji mogući su na dionicama na kojima prolaze vozila zimske službe (ralice u baterijama) pa vozače molimo za strpljenje, savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme. Mogući su odroni zemlje i kamenja.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).


Za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC25 Gospić-Karlobag.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


Katamaranska linija 9603 Jelsa - Bol - Split - katamaran će isploviti na relaciji Stari Grad - Bol - Split bez pristajanja u luci Jelsa


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet