Tehnologija

OSOBNI POMOĆNIK: Zuckerbergov plan za 2016. - osobni asistent s umjetnom inteligencijom

Svoj projekt počet će istraživanjem postojeće tehnologije, a zatim će poodučiti robota da razumije njegov glas.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Mark Zuckerberg želi izgraditi asistenta s umjetnom inteligencijom u 2016. godini koji bi mu pomagao u kućanskim i drugim poslovima.

 

Osnivač Facebooka koji sebi svake godine zacrta neki osobni cilj, predstavio je svoj plan za 2016., na svome Facebooku.  "Možete to zamisliti kao Jarvisa u 'Iron Manu'", napisao je podsjetivši na robota iz stripova i filmova američkog izdavača Marvel.  Svoj projekt počet će istraživanjem postojeće tehnologije, a zatim će poodučiti robota da razumije njegov glas kako bi mogao kontrolirati sve u njegovu domu, poput glazbe, svjetla i temperature.

 

Želi da njegov asistent otvara vrata doma njegovim prijateljima tako što će pogledati njihova lica kada pozvone, napisao je osnivač Facebooka. Robot bi trebao vizualno obrađivati podatke i tako svome 'ocu' Zuckerbergu pomagati u poslu.  Zuckerberg je napisao da bi razvoj robota trebao za njega biti "zabavan intelektualni izazov" i najavio je da će sa svojim prijateljima na Facebooku dijeliti iskustva tijekom projekta. 

 

Drugi izazovi koje si Zuckerberg zadao prošlih godina bili su čitati dvije knjige mjesečno i naučiti kineski. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

robot