Hrvatska

SAVSKA 66: Prosvjednici iz Savske: Nismo razgovarali s pojedincima koji sebe vide kao ministra branitelja

'Nikakvog razgovora i dogovora nije bilo.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Branitelji koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici priopćili su u utorak kako nije bilo nikakvih razgovora i dogovora "s pojedincima koji u posljednje vrijeme sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja". 


"Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji koji prosvjeduju već 443 dana, ovih dana česta su tema u javnosti kada su u pitanju pojedinci koji sebe vide na mjestu ministra hrvatskih branitelja. Iako se neki pozivaju na dogovor sa predstavnicima branitelja koji prosvjeduju želimo naglasiti da nikakvog razgovora i dogovora na tu temu nije bilo",  navodi u priopćenju jedan od vođa prosvjeda, predsjednik Udurge stopostotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški.


 Dodaje kako su od početka prosvjeda otvoreni za razgovor sa svima pa tako i o dužnosti novog ministra hrvatskih branitelja.


 "Novi ministar između ostalog imat će obvezu osigurati hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji mjesto u društvu koje im pripada, kao i zaštitu digniteta Domovinskog rata. Nimalo laka i jednostavna obveza za onoga koji će biti imenovan na tu dužnost, a ta obveza pokazati će njegovu sposobnost", stoji u priopćenju.


 Svoj interes da vodi Ministarstvo branitelja u novoj Vladi iskazivao je posljednjih dana u medijima pukovnik Miodrag Demo, saborski zastupnik koalicije stranaka na čelu sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prosvjed, miodrag demo, đuro glogoški, savska 66