Scena

LOS ANGELES: Redatelj Quentin Tarantino ostavio otiske u Hollywoodu

Događaj se podudara s promocijom njegova najnovijeg filma, vesterna "Mrska osmorka".

Piše: PolitikaPlus

Američki redatelj Quentin Tarantino ostavio je u cementu otiske dlanova i stopala koji od utorka krase pločnik ispred legendarnog Kineskog kazališta u Hollywoodu.

 

Događaj se podudara s promocijom njegova najnovijeg filma, vesterna "Mrska osmorka", koji se u Hrvatskoj počinje prikazivati u četvrtak, 7. siječnja, a nominiran je u tri kategorije za nagradu Zlatni globus koja se u nedjelju dodjeljuje u Los Angelesu.

 

"Nije da cijele karijere to želim učiniti, to sam želio učiniti i puno prije svoje karijere, dakle, čitav život", izjavio je ponosno 52-godišnji redatelj ispred Grauman Chinese Theater.

 

Ostavljanje otisaka ispred te kinodvorane stara je holivudska tradicija kojoj se podvrglo već više tisuća filmskih zvijezda.

 

Tarantino je bio u pratnji austrijskog glumca Christopha Waltza koji je svoja dva Oscara osvojio upravo za uloge u Tarantinovim filmovima "Nemilosrdni gadovi" (2010.) i "Odbjegli Django" (2013.).

 

Redatelj je prije dva tjedna inaugurirao i svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih.

 

Tarantino je osvojio Oscare za originalni scenarij za "Pakleni šund" (1995.) i "Odbjeglog Djanga". Među njegovim filmovima ističu se "Reservoir Dogs", "Jackie Brown" te "Kill Bill 1 i 2".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

glumac, Quentin Tarantino