Regija

LJUBLJANA: Borut Pahor na dobrotvornom "roštilju" trpio šale na svoj račun, pa i od Jadranke Kosor

Nekoć, kad smo bili predsjednici vlada, zvao me u tri sata u noći i pitao koliko je sati u Zagrebu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Slovenci rade 16 sati dnevno, ali imaju predsjednika koji odradi sve tri smjene i nikad ne prestaje, šaljivi je kompliment što ga je na račun Boruta Pahora izrekla bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, u prepunoj dvorani ljubljanske opere, na priredbi čiji je prihod išao u dobrotvorne svrhe.


"Nekoć, kad smo bili predsjednici vlada, zvao me u tri sata u noći i pitao koliko je sati u Zagrebu", kazala je bivša hrvatska premijerka i saborska zastupnica, te požela aplauz gledateljstva.


Šaleći se ispričala se gledateljstvu što im se obraća na hrvatskom, rekavši da je to ionako svejedno sada, kad su hrvatske tvrtke pokupovale slovensku konkurenciju, dok je Pahor šaljivo tražio da konačno prizna kako se između njih dvoje nešto događa. 


Time je aludirao na vrijeme kad su se njih dvoje dogovarali o arbitražnom sporazumu, što je njegov medijski servis svojedobno prezentirao kao simboličnu romansu i novo poglavlje u odnosima dviju država.


Gledatelji su platili po 25 eura za praćenje najnovije epizode emisije "Na roštilju" koju organizira i kasnije prikazuje na malim ekranima komercijalna televizijska postaja POP-TV. Riječ je o licencnom formatu humorističkog show-programa, a zamisao priredbe je da poznate javne osobe na pozornici pričaju benevolentne šale na račun glavnoga gosta.


Ovoga puta "na gradelama" se našao sam slovenski predsjednik i najpopularniji političar, a među onima koji su mu postavljali pitanja i šalili se na njegov račun bili su još novinarka Darja Zgonc, poduzetnik Ivo Boscarol, skijašica Tina Maze, košarkaški trener Zmago Sagadin i drugi.


Zbog nekih javnih kritika da je pristankom na sudjelovanje na takvoj priredbi ponizio predsjedničku funkciju i da mu tako što ne pristoji, reagirao je izjavom za javnost i predsjednikov kabinet. U njoj je navedeno da je predsjednik dobro promislio o svojoj odluci, da nije riječ o nikakvom skandalu.


U kabinetu Boruta Pahora navode kako u sličnim eventima i dobrotvornim priredbama sudjeluju i mnogi drugi poznati poliitičari pa tako američkog predsjedniku Baracku Obami nije bilo nimalo ispod časti da nedavno bude predmetom šala u poznatom večernjem humorističkom programu Jerryja Seinfelda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, borut pahor, jadranka kosor, slovenija