Hrvatska

OPTUŽBE: Slavko Linić: Kako onda tako i sada - obavještajni sustav u službi Milanovića

Ne planira povratak u stranku u slučaju da Komadina pobjedi, ali tvrdi da je uvijek spreman pomoći.

Piše: PolitikaPlus

Gostujući u emisiji Studio 4, Slavko Linić bivši član SDP-a komentirao je aktualna zbivanja. Na upit što misli o izvješću Uskoka da čelnik mosta Božo Petrov nije praćen odgovara da ne vjeruje u to, a opravdanje nalazi u vlastitu slučaju. 


Uvjeren je da su se i onda, a najvjerojatnije i sada, obavještajni sustav kao i porezne uprave upotrebljavale za nadzor osoba koje su bile nepodobne predsjedniku stranke i bivšem premijeru.


Kada su u pitanju skorašnji unutarstranački izbori u SDP-u otvoreno daje potporu Zlatku Komadini kojeg opisuje kao čistu suprotnost u odnosu na  Zorana Milanovića - autokrata bez sposobnosti da komunicira s bazom stranke, tj. članstvom. Upravo zbog toga velike izglede daje Komadini koji bi mogao, prema njegovoj procjeni, pridobiti veći dio od 30 tisuća članova koji imaju pravo glasa, a po principu jedan član jedan glas.


Ne planira povratak u stranku u slučaju da Komadina pobjedi, ali tvrdi da je uvijek spreman pomoći. Ulazak novih članova u stranku iz redova bivših ministara i njihovih pomoćnika smatra pokušajem da si osiguraju povlastice u slučaju pobjede Zorana Milanovića.


Upitan zamjera li i dalje Milanoviću zbog izbacivanja iz stranke kaže da mu nikad i nije zamjerio. Zamjerio sam samo onima koji su digli ruku za moje izbacivanje uplašeni za svoje pozicije i fotelje. Istu sudbinu je doživio i Marin Jurjević, još jedan predani član stranke, koji je bio protiv mog izbacivanja, rekao je.


Na mandatara Tihomira Oreškovića gleda kao na kolegu financijera koji ima znanje i sposobnost pokrenuti Hrvatsku i hrvatsko gospodarstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pnuskok, most, uskok, slavko linić, sdp, praćenje