Mojbiz

OSVRT: Milanka Opačić: Zoran Milanović je čovjek koji je zemlju izvukao iz krize

Osobno sam zadovoljna i onim što sam napravila, uvela sam puno reformi u sustav socijalne skrbi, kao i reforme koje sam koordinirala kao potpredsjednica Vlade.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Potpredsjednica tehničke Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izrazila je u četvrtak zadovoljstvo jer je bila "u timu koji je zatekao zemlju u teškom stanju i recesiji, a sada je BDP veći od dva posto, što znači da smo zemlju izvukli iz krize".


"Osobno sam zadovoljna i onim što sam napravila, uvela sam puno reformi u sustav socijalne skrbi, kao i reforme koje sam koordinirala kao potpredsjednica Vlade, koje su dale dobre rezultate u sustavu obrazovanja i zdravstva", rekla je Opačić novinarima pred Banskim dvorima. 


"Drago mi je da je dio reformi završen, a neke su započete i neće se moći zaustaviti jer su ušle u Europski semestar i financiraju se sredstvima Svjetske banke", napomenula je.


Na upit  o mogućem preseljenju Vlade u "Kockicu", Opačić je poručila da se nova Vlada treba primiti rješavanja problema jer da su se članovi dosadašnje Vlade bavili "gdje će tko sjediti i gdje će se preseljavati" izgubili bi pola godine.


I najava da će se u novoj Vladi nakon pola godine smanjivati broj ministarstava je "bavljenje samim sobom". Ako doista žele rješavati probleme građana onda moraju , kao i mi, krenuti s problemima, a ne tehnikalijama gdje će tko sjediti, istaknula je.


U vezi produžetka mandata direktorima javnih poduzeća pojasnila je da je to odlučeno kako bi poduzeća funkcionirala dok se ne izaberu novi ljudi. "Sastavljanje nove Vlade dugo traje. Kada bismo mi digli ruke od svega nastao bi kolaps u zemlji i građani bi platili najveću cijenu. Sve to radimo dok nova Vlada ne sjedne u Banske dvore i dok ne imenuje svoje ljude", kazala je.


Što se tiče stanja u SDP-u i izbora novog predsjednika stranke Opačić je samo kratko poručila da je "Zoran Milanović čovjek koji je zemlju izvukao iz krize".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kriza, sdp, vlada, milanka opačić, bdp