Sport

EP: Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila od Norveške

Norvešku su do pobjede predvodili Kristian Bjornesen sa sedam golova, Espen Lie Hansen sa šest, te Harald Reinkind s pet golova.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

U susretu 2. kola B skupine europskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija je Katowicama izgubila od Norveške 31-34 (17-16) ugrozivši plasman u drugi krug natjecanja.


Hrvatska i Norveška su na europskim prvenstvima odigrale šest utakmica, a nažalost večeras smo upisali prvi poraz kojim smo zakomplicirali svoju situaciju. Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini imaju po dva boda i Hrvatska će u utorak protiv Islanda tražiti pobjedu za prolaz dalje.


Norvešku su do pobjede predvodili Kristian Bjornesen sa sedam golova, Espen Lie Hansen sa šest, te Harald Reinkind s pet golova. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Domagoj Duvnjak s osam golova, Zlatko Horvat s pet golova, te Marino Marić sa četiri pogotka.


U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija je iznenadila Island pobijedivši 39-38. Bila je to utakmica bez obrana sa čak 77 golova. Bjelorusiju su do pobjede predvodili Barys Puhouski sa 11 golova, te Serhej Rutenka s osam, te Maksim Baranau sa sedam golova. Kod Islanda najefikasniji su bili Alexander Petersson sa šest, te Gudojn Valur Sigurdsson i Robert Gunnarsson sa po pet golova.


Nakon dva kola sve četiri reprezentacije u skupini imaju po dva boda.  U posljednjem kolu skupine B u utorak, 19. siječnja se sastaju Bjelorusija i Norveška, te Hrvatska i Island.


REZULTATI:


SKUPINA B

Bjelorusija - Island          39-38 (17-18)

HRVATSKA - Norveška   31-34 (17-16)


LJESTVICA:

1. HRVATSKA   2 1 0 1 58-55 2

2. Norveška      2 1 0 1 59-57 2

3. Island           2 1 0 1 64-64 2

4. Bjelorusija    2 1 0 1 60-65 2

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rukomet, norveška, hrvatska, ep