Tehnologija

HAK: Stanje na cestama: Teškoće u prometu zbog olujnog vjetra

U prekidu su i neke katamaranske i trajektne linije.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta (DC54) Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. U prekidu su i neke katamaranske i trajektne linije, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). 


Zbog zimskih uvjeta u Lici je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.


HAK upozorava vozače na oprez zbog teretenog vozila u kvaru na autocesti A1, na voznom traku, kod odmorišta Zir.


 Do 24. veljače zatvoren je GP Požane (radovi su na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja. 


U prekidu su katamaranske linije: Ubli- Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka te trajektne linije Sumartin-Makarska i Prizna -Žigljen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak