Hrvatska

MOST: Ivan Kovačić: Prijedlozi za ministarska mjesta bit će poznati do srijede

Ministri nisu utvrđeni, samo su kandidati Mosta otišli na razgovor s mandatarom.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zastupnik Mosta Ivan Kovačić izjavio je u ponedjeljak kako očekuje da će mandatar Tihomir Orešković dostaviti Mostu mišljenje o njihovim kandidatima za ministarska mjesta, o čemu će u utorak raspravljati Nacionalno vijeće stranke, a svi prijedlozi bit će poznati do srijede.


"Ministri nisu utvrđeni, samo su kandidati Mosta otišli na razgovor s mandatarom pa čekamo povratnu informaciju sutra na Nacionalnom vijeću, gdje ćemo dalje raspravljati o tome. Mislim da bi se do srijede trebali znati svi prijedlozi za ministarska mjesta", rekao je Kovačić novinarima u Saboru.


O tome tko je sve bio na razgovoru s mandatarom nije želio govoriti, no poručio je kako za sada nitko od kandidata nije potvrđen kao budući ministar.


Kovačić je rekao da kandidatima Mosta koji su predloženi mandataru nije glasnogovornik stranke Nikola Grmoja, kojega se spominjalo kao mogućeg ministra unutarnjih poslova. "Nikola do sada nije bio kandidat i za sada ostaje kao dogradonačelnik u Metkoviću", rekao je.


Kovačić je potvrdio kako je na sjednici predstavnika saborskih klubova u ponedjeljak dogovoreno da se rasprava o imenovanju premijera i ministara u petak neće ograničavati samo na klubove, već će svaki zastupnik moći raspravljati o toj temi.


On se nada da zastupnici neće odugovlačiti i da ih se neće svih 151 javiti za riječ, te ističe kako će se o novoj Vladi glasovati prije isteka 30-dnevnog roka koji je mandataru dala predsjednica Republike. "Ako se rasprava i prebaci u subotu, mislim da ne postoji razlog da se dalje otegne, izglasavanje premijera i Vlade će sigurno biti obavljeno prije isteka bilo kakvog roka", rekao je Kovačić.


Potvrdio je da su klubovi, ovisno o broju zastupnika, podijelili mjesta predsjednika i potpredsjednika saborskih radnih tijela, od čega su Mostu pripala tri predsjednička i dva potpredsjednička mjesta. "U fazi smo dogovora, a naši su prijedlozi odbori za Ustav, zdravstvo i regionalni razvoj", dodao je.


O imenima ljudi koji će voditi odbore Most će još raspravljati, a Kovačić je potvrdio kako je jedan od kandidata za potpredsjednika Sabora Mostov Robert Podolnjak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

most, ivan kovačić, ministri