Hrvatska

RANKO OSTOJIĆ: TUŽIT ĆU GA!: HDZ-ovac: Mislim da je Ranko Ostojić imao tajni plan za likvidaciju Gotovine ako ga se ne uhiti

Za ministra branitelja Predraga Matića je rekao da u ključnim trenucima nije stao uz branitelje.

FOTO: HRT
Piše: PolitikaPlus

 Josip Vidović, tajnik Odbora za branitelje HDZ-a, za HRT je objasnio zašto je HDZ podupro kandidaturu Mije Crnoje za ministra branitelja.


'Samo dobar, kvalitetan pristup prema braniteljima u Savskoj, ali i cijeloj zemlji rješava sve probleme. Došli smo do zaključka da bi pukovnik Mijo Crnoja mogao provesti taj program. Bivši ministar Predrag Matić nije smogao snage i hrabrosti doći među branitelje, razgovarati i vidjeti što ih točno muči, kakav je odnos prema tim ljudima, pa je došlo do ove situacije. Mi smo uvijek bili spremni razgovarati sa svim braniteljima u Hrvatskoj i BiH. Mislim da nema problema koji se ne može riješiti, rekao je Vidović.


"Treba vratiti dostojanstvo braniteljima i Domovini. Posljednjih petnaest godina određene strukture su radile na rastakanju svih domoljubnih vrijednosti, branitelji su ti prvi koji su stali u obranu tih vrijednosti. Mi mislimo da zbog toga treba otići u šator, da su tamo najvredniji hrvatski sinovi, junaci Domovinskog rata", kazao je Vidović.


Na račun Ranka Ostojića iznio je teške optužbe rekavši: 'Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da su 2002. godine, ja mislim Ranko Ostojić, napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, a ako ga ne može uhititi da ga likvidira', optužio je Vidović Ostojića.


Za ministra branitelja Predraga Matića je rekao da u ključnim trenucima nije stao uz branitelje, a da je objavom registra mnoge koji žive izvan Hrvatske, posebno u BiH, doveo u opasnost, javlja HRT.


Ranko Ostojić je za Index prokomentirao da se radi o najobičnijim izmišljotinama "uznemirenih HDZ-ovaca".


"Naravno da laže, ali ništa novo kod uznemirenih HDZ-ovaca. Čestitam i njemu i njegovim vođama na uspješnoj realizaciji njihovog plana uhićenja umirovljenog generala Ante Gotovine. Kako i navodi Karamarko da nikada neće reći kako su uhitili Antu Gotovinu onda i ne znamo što je njihov plan sadržavao. Naravno da ću ga tužiti za klevete i laži", prokomentirao je Ostojić za Index.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTE GOTOVINA, RANKO OSTOJIĆ, BRANITELJI, MIJO CRNOJA, JOSIP VIDOVIĆ