A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K/kosarka-lopta-kos-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Hrvatski košarkaši ipak ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre | Politika+
Sport

ODLUKA: Hrvatski košarkaši ipak ušli u kvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija imat će priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija imat će priliku izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nakon što su u utorak članovi FIBA-inog Središnjeg odbora Srbiji, Italiji i Filipinima dodijelili domaćinstvo kvalifikacijskih turnira koji će biti održani od 4. do 10. srpnja ove godine.


Naime, Italija i Srbija su plasmanom na ovogodišnjem Eurobasketu izborili mjesto u olimpijskim kvalifikacijama pa su predviđene pozivnice za domaćine kvalifikacijskih turnira dodijeljene europskim reprezentacijama koje su na Europskom prvenstvu osvojile osmo i deveto mjesto, a to su Latvija i Hrvatska. Osim Srbije i Italije, od europskih država kandidati za domaćine bili su Češka, Njemačka i Turska, a da je organizacija povjerena Nijemcima ili Turcima, Hrvatska bi ostala bez pozivnice.


Na svakom od tri kvalifikacijska turnira sudjelovat će po šest reprezentacija, a samo će pobjednička momčad izboriti mjesto na Olimpijskim igrama. Ždrijeb za kvalifikacijske turnire bit će održan sljedećeg utorka, 26. siječnja (18.30 sati), u sjedištu FIBA-e u švicarskom Miesu, kada će hrvatski košarkaši doznati u kojem će gradu pokušati izboriti nastup u Rio de Janeiru.


Osim što su dobili iznenadnu priliku kvalificirati se za svoj četvrti nastup na OI, sudjelovanjem u olimpijskim kvalifikacijama hrvatski su košarkaši automatski izbjegli kvalifikacije i dobili izravan plasman na Eurobasket 2017. godine kojem će domaćini biti Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijske igre, košarka, hrvatska