Mojbiz

TRILJ: Svečano otvorena poduzetnička zona Čaporice - zapad

Na svečanom su otvorenju bili i novi ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader.

FOTO: Ivan Šipić i Darko Horvat
Piše: PolitikaPlus/Hina

U Trilju je u utorak svečano otvorena poduzetnička zona Čaporice - zapad, vrijedna više od 15 milijuna kuna,, a na svečanom su otvorenju bili i novi ministar  poduzetništva i obrta  Darko Horvat te potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader.


 O važnosti proizvodne zone Čaporica i povlačenju novca iz EU fondova govorio je ministar  Darko Horvat, koji je istaknuo kako se u Čaporicama pokazalo da Hrvatska ima svoju infrastrukturu i da može graditi europskim novcem. Kako je rekao ministar Horvat, treba nastaviti s takvim modelom financiranja, i to još hrabrije i odlučnije da bismo u konačnici imali participaciju europskih financijskih sredstava i veću od 50 posto.


  Gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik Ivan Šipić (HDZ) zahvalio je Splitsko-dalmatinskoj županiji i mjerodavnim ministarstvima koji su, kako je rekao, "Čaporice prepoznali u dijelu projektiranja i samog apliciranja projekta". 


 Istaknuo je kako je to "veliki vjetar u leđa i putokaz" i za Čaporice i za sve jedinice lokalne samouprave u tom kraju. "To je dokaz da kvalitetan projekt može naići na otvorena vrata fondova Europske unije. Svakako se još i više trebamo okretati prema povlačenju tih financijskih sredstava", istaknuo je Šipić.


 Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja rekao je da su na projektu Čaporice - zapad, vrijednom više od 15 milijuna kuna, radili grad Trilj i razvojna agencija RERA.


 "Ponosni smo što su uspjeli privući financijska sredstva kojima se izgradila dodatna faza poduzetničke zone. Time se omogućuje izgradnja agropoduzetničkog centra, budućega znanstvenog centra koji će biti najizravnije naslonjen na znanost i proizvođače poljoprivrednih proizvoda", istaknuo je župan Ževrnja.


 Proizvodno-poslovna zona Čaporice, u blizini Trilja, ima površinu oko 27 hektara. Potpuno je komunalno opremljena i u blizini je državne ceste D1 te autoceste A1.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gospodarstvo, gospodarska zona, čaporice-zapad, darko horvat