Turizam

OČEKIVANJA: Ministar Kliman vjeruje u još uspješniju turističku 2016.

'Stanje u Europi pratimo i dalje, s naglaskom na trenutnu geopolitičku situaciju te ćemo svakako pripremiti akcijske planove za kratkoročno djelovanje na određenim tržištima.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar turizma Anton Kliman održao je prve sastanke s kolegama iz Ministarstva i predstavnicima turističkog sektora, izrazivši zadovoljstvo stanjem resora turizma te njegovim lanjskim rezultatima, a uvjeren je da će ova turistička godina biti još uspješnija, izvijestili su u četvrtak iz Ministarstva.


"Stanje u Europi pratimo i dalje, s naglaskom na trenutnu geopolitičku situaciju te ćemo svakako pripremiti akcijske planove za kratkoročno djelovanje na određenim tržištima", izjava je ministra koja se prenosi u priopćenju. 


 Kliman je razgovarao s direktorom Hrvatske turističke zajednice te ističe kako su informacije sa sajmova jako dobre, a buking za Hrvatsku u ovom trenutku povećan. 


 "Vjerujem kako će turistička 2016. godina biti uspješnija od prošle godine, jer Hrvatska ima uvijek jednu prednost više u odnosu na konkurente, a to je činjenica da smo autodestinacija",  poručio je ministar.


Osim lanjskim rezultatima, vrlo je zadovoljan i analizom investicija za ovu godinu, koje bi, prema anketi ministarstva, trebale iznositi oko 680 milijuna kuna.


 "Porast investicija svakako veseli te vjerujem kako će se nastaviti trend rasta, i što se tiče brownfielda, ali i greenfielda. Cilj nam je turistifikacija vojne imovine koja se trenutno ne koristi, kao i podizanje kvalitete postojećih hotela i kampova", kazao je Kliman. 


 Izvrsnom vijesti drži i da je čak šest hrvatskih kampova uvršteno među najbolje kampove u vodiču njemačkog ADAC-u, što je još jedan dokaz kvalitete, koja će se još upotpuniti nastavkom ulaganja u plaže kao hrvatski osnovni turistički proizvod.


 Iz Ministarstva najavljuju da će Kliman u veljači posjetiti sajam turizma f.r.ee u Muenchenu te u ožujku svjetsku burzu ITB u Berlinu, gdje će između ostalog razgovarati i s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije-UNWTO Talebom Rifaiem. 


 "Hrvatska može i mora do 2020. biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta, kao što je zacrtano Strategijom razvoja turizma", smatra Kliman. 


 Najavljuje da će se krajem ovog i tijekom idućeg tjedna sresti i s predstavnicima strukovnih udruga u turizmu kako bi se dogovorili oko kratkoročnih i dugoročnih planova za pojedine segmente turizma te uklonili barijere za povećanje turističke konkurentnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, anton kliman, hrvatska