Hrvatska

BIVŠI MINISTAR: Fred Matić: Druženje kod Klemma bilo je ugodno i bez politike

Bio sam kod kuće, nazvali su me da dođem na piće, zašto ne bih došao?

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ministar branitelja, SDP-ov zastupnik Predrag Fred Matić komentirao je novinarima nedavno druženje s braniteljima u vikendici jednog od vođa prosvjeda u Savskoj Josipa Klemma, rekavši kako je druženje bilo ugodno i bez "visoke politike".


"Bio sam kod kuće, nazvali su me da dođem na piće, zašto ne bih došao? I u Saboru budu vatrene diskusije, pa svejedno ljudi zajedno odu na ručak i na piće. Ne vidim ništa loše u tome. Branitelji su jedna specifična kategorija, oni su u stanju u jednom trenutku držati vas na ramenima, a drugi trenutak vas pokopati. I upravo tako, ja mislim da sam doživio to kao njihovo pranje savjesti, sve što su mi učinili za proteklih godinu i pol dana. Bilo je stvarno vrlo ugodno druženje, nisam doživio neugodnu reakciju s bilo koje strane, popio sam piće, pozdravio se s dečkima i otišao doma" rekao je Matić novinarima u Hrvatskom saboru.

 

Na pitanje novinara što takav čin govori i o braniteljima i o njemu samom s obzirom na protekle dvije godine napetosti i vrijeđanja, Matić je uzvratio kako se nada da novinari sada ne očekuju da "povade pištolje i da se pobiju".

 

"Ja sam jednu fazu svog života završio, možda je to i 'točka na i' cijele te priče. Rekao sam prilikom primopredaje 'Zbogom branitelji', vidite da nisam ni u Odboru za ratne veterane, prema tome jedan dio moje životne priče je završio", ustvrdio je.

 

Na pitanje tko se kome ispričao, Matić je rekao kako se nije imao kome što ispričavati. "Možda kao anegdota: jedan od branitelja koji je malo više popio pa mi je rekao 'ne mogu ti oprostiti neke stvari koje si napravio prema braniteljima', a ja sam rekao 'čuj, kršćanski je oprostiti, oprosti mi, ali me nemoj zaboraviti', a on kaže 'ne, neću ti oprostiti, ali ću zaboraviti'. Ja mu na to kažem 'dobro, to je jedan dio kršćanstva'. Možda je to čuo od biskupa Košića ili Pozaića", prepričao je Matić.

 

Smijenjenog ministra branitelja Miju Crnoju, tvrdi, nitko na druženju nije spominjao."Nije bila tema nikakva visoka politika, nego braniteljske priče koje se prevrću zadnjih 25 godina. Josip Klemm me pozvao da dođem na piće u vikendicu", rekao je.

 

Na pitanje tko će biti novi ministar, kazao je kako ne zna i da ga ne zanima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branitelji, fred matić, josip klemm