Hrvatska

SLAVONSKI BROD: Peta sirijska beba rođena u Slavonskom Brodu nazvana Muhamed Hrvoje

Obitelj Kadro kratko će se zadržati u Slavonskom Brodu, a potom će nastaviti put prema Njemačkoj..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dječak po imenu Muhamed Hrvoje peta je sirijska beba rođena u slavonskobrodskoj bolnici. 

 

Dječak je rođen u ponedjeljak u 11 sati i pri porodu je imao 2850 grama i dugačak je 50 centimetara.

 

"Porod je prošao dobro", kratko je komentirala Hrvojeva majka Fatma Kadro (38), oko koje su bila dvojica njenih starijih sinova, sedmogodišnjak i desetgodišnjak. Dječaci su u posjet majci u rodilište stigli s ocem Alijem Kadrom. 

 

 "U znak zahvalnosti za sve što ste učinili za naše sunarodnjake, ali i zbog odnosa prema nama i skrbi koja je pružena mojoj supruzi odlučili smo se za ovo ime za našeg sina. Djelatnici u Kampu predložili su nam nekoliko imena, ali na kraju smo se odlučili za Hrvoje", rekao je novinarima u ponedjeljak Ali Kadro koji u Hrvatsku s obitelji stigao iz Alepa u Siriji.

 

Rekao je kako su na put krenuli prije mjesec i pol dana. U Grčkoj smo proveli 12 dana, a u Hrvatsku smo stigli u ponedjeljak vlakom u šest ujutro", kaže Ali te dodaje kako je supruga, pri dolasku u Slavonski Brod, dobila trudove te je ubrzo prebačena u slavonskobrodsku bolnicu.

 

Obitelj Kadro kratko će se zadržati u Slavonskom Brodu, a potom će nastaviti put prema Njemačkoj gdje će nadaju se stvoriti uvjete za stabilniju zajedničku budućnost. 

 

Muhamed Hrvoje nije prva beba iz sirijske obitelji koja je dobila hrvatsko ime. U slavonskobrodskom rodilištu 29. siječnja rođena je djevočica koji su roditelji dali ime Kroacija.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rođenje dječaka, slavonski brod