Sport

MZOS: Sportska inspekcija kreće u nadzor nad provedbom Zakona o sportu

Iz MZOS-a su objavili kako će provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, neovisno o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon što je danas istekao rok za prilagodbu novom Zakonu o sportu, Sportska inspekcija će, sukladno Zakonu o sportskoj inspekciji provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, poručili su iz Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (MZOS).


Iz MZOS-a su objavili kako će provoditi nadzor nad provedbom Zakona o sportu, neovisno o zahtjevu za ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu, usvojenog u Hrvatskom saboru 15. srpnja 2015. godine, kojeg su uputili određeni sportski subjekti.


"Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta uvijek se zalagalo protiv bilo kakvog  miješanja politike u sport, te će u tom smjeru i dalje nastaviti inzistirati. Ministarstvo osigurava preduvjete za zakonito funkcioniranje i za razvoj, kako profesionalnog tako i amaterskog sporta, i poduzeti će sve kako bi sport bio transparentna djelatnost u kojoj bi se sve "utakmice" rješavale na sportskim borilištima a ne pri pravosudnim tijelima. Sport treba biti primjer fer i poštenog natjecanja za one koji se njime bave i za one koji u njemu uživaju kao gledatelji," poručili su iz MZOS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

inspekcija, zakon o sportu, mzos