Hrvatska

OSVRT: Kovačić o Hasanbegoviću: Most će o tome dati svoje mišljenje

'Cijeli dan smo bili na sastanku Vijeća.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Glavni tajnik i HDZ-ov koordinator Vijeća za suradnju Milijan Brkić rekao je novinarima, koji su tražili komentar o fotografiji ministra Hasanbegovića objavljenoj u Novostima, kako ne zna ništa, a Mostov koordinator Ivan Kovačić je rekao da su cijeli dan bili na sastanku Vijeća i da će Most o tome dati svoje mišljenje.


 "Nemam pojma zaista. Ja sam vidio razno razne tipove s kokardama i sa ovim i onim. Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli te ga u više navrata artikulirali i priopćili hrvatskoj javnosti - da smo protiv svih totalitarizama, nacizma, fašizma i komunizma i svih ideologija takvog značaja", kazao je Brkić novinarima nakon sastanka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta upitan o objavi fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.


 Pozvao je sve da se već jednom prestanu baviti prošlošću te prestanu više kontaminirati hrvatsku javnost i građane onima koji su iza nas. "Temelj Hrvatske države je Domovinski rat, hrvatski branitelji. Idemo sad razgovarati što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz ove prekrasne zemlje," naglasio je i upitao što su "Novosti" i čiji je to tjednik.


Napominjući kako su cijeli dan bili na sjednici Vijeća za suradnju, Ivan Kovačić (Most) kazao je kako će Most o tome dati svoje mišljenje  jednako kao što je iznio svoj stav i o Ranku Ostojiću.


Ministar kulture Zlatko Hasanbegović insinuacijom, provokacijom i još jednom u nizu podvala kojom ga se želi diskreditirati nazvao je u srijedu objavu fotografije u "Novostima", glasilu Srpskog narodnog vijeća (SNV), koje navodi da je na njoj Hasanbegović s ustaškom kapom na glavi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ustaša, zlatko hasanbegović, ivan kovačić, most, novosti