Hrvatska

SDP: Lalovac kaže da ne zna ništa o tome da su 1998. Matić i Kotromanović pjevali ustaške pjesme

Volio bih da su pjevali o Hajduku, ističe Boris Lalovac.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši ministar financija Boris Lalovac rekao je u subotu u Splitu kako podržava sve što dovodi do racionalizacije javne uprave, pa tako i odluku ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića o racionalizaciji korištenja službenih vozila, iako ne vjeruje da će tu biti velikih ušteda.


"Podržavam sve što dovodi do racionalizacije javne uprave. Ne poznajem sustav Ministarstva unutarnjih poslova, ali ukoliko je ministar Orepić uspio tako organizirati sustav, sve to podržavam, međutim neće tu biti toliko velikih ušteda kao što se prvobitno govorilo. Mislim da će imati manje rezove nego što su trebali, zato što je manji deficit", rekao je Lalovac novinarima u Splitu gdje je nazočio svečanosti obilježavanja 105. obljetnice osnutka HNK Hajduka.


Za novog ministra financija Zdravka Marića, Lalovac je rekao kako je njegov dobar nasljednik na toj dužnosti.


"Još nismo ništa vidjeli iz Ministarstva financija, ali moja puna podrška tom ministarstvu, a novi ministar je dobar nasljednik i bitno je da se stabiliziraju i krenu raditi", kazao je Lalovac. 


Na novinarski upit jesu li ostvarive prognoze novog ministra financija da će se proračunski deficit približiti razini od tri posto BDP-a, Lalovac je rekao kako se "nada da će to iskoristiti" ali, dodao je, "svakako se moraju dalje brinuti o kamatama i visokom deficitu".

 

Inače, Europska komisija je u svojim zimskim procjenama procijenila da će hrvatski deficit biti 3,9 posto BDP-a, ali je ministar Marić u petak u Bruxellesu rekao da je namjera nove vlade ići niže od toga.


Novinari su Borisa Lalovca upitali i kako kao član SDP-a komentira medijsku objavu po kojoj su dvojica bvših SDP-ovih ministara Ante Kotromanović i Predrag Matić pjevali 1998. godine ustaške pjesme, a on je odgovorio kako o tomu ne zna ništa.

 

"Volio bih da su pjevali o Hajduku", dodao je Lalovac.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ustaške pjesme, ustaše, ante kotromanović, fred matić, javna uprava, boris lalovac