Mojbiz

PREMIJER: Orešković danas u Londonu na investicijskom summitu EBRD-a

Na summitu ću se okupiti premijeri, ministri, politički čimbenici i vodeći poduzetnici iz hrvatskog jugoistočnog susjedstva.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik hrvatske vlade Tihomir Orešković danas će u Londonu sudjelovati na zapadnobalkanskom investicijskom summitu, koji organizira Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD).


Na summitu ću se okupiti premijeri, ministri, politički čimbenici i vodeći poduzetnici iz hrvatskog jugoistočnog susjedstva. 


Prije počeetka summita, premijer Orešković će bilateralno razgovarati s britanskim ministrom vanjskih poslova Philipom Hammondom i ministrom za trgovinu i ulaganja Francisom Maudeom.


Tijekom summita premijer Orešković imat će još nekoliko bilateralnih sastanaka - s predsjednikom Vlade Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem i prvim potpredsjednikom EBRD-a Philipom Bennettom te s predstavnicima hrvatskih tvrtki koji će biti nazočni na summitu.


Cilj summita je istaknuti mogućosti ulaganja i poslovanja u jugoistočnoj Europi, promicati izravne strane investicije i prekogranične projekte.


Ovo je drugi takav summita koji se održava u organizaciji EBRD-a. Prvi je održan u veljači 2014. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, ebrd, tihomir orešković, london