Hrvatska

IMOVINSKE KARTICE: Lalovac kredit konvertirao u eure, Bauk uštedio 500.000 kn

Zoran Milanović, prema podacima nakon premijerskog mandata ima manju imovinu nego 2011. kada je postao predsjednik Vlade.

Piše: PolitikaPlus

Rok za predaju imovinskih kartica je u ponedjeljak. Imovinsku karticu predao je i bivši premijer Zoran Milanović. Prema podacima, on nakon premijerskog mandata ima manju imovinu nego 2011. kada je postao predsjednik Vlade.

 

Obitelj Milanović je vlasnik stana od 127 kvadratnih metara, a Zoran Milanović nema vlastiti automobil kao ni štednje ni dionice. Bivši ministar financija Boris Lalovac je pak svoj kredit koji je imao u švicarcima konvertirao u eure ,  piše Jutarnji list. Lalovac je ulaskom u Vladu na mjesto zamjenika ministra financija 2012. prijavio kredit od 129.789 franaka, a danas umjesto tog iznosa navodi onaj od 75.173 eura koji otplaćuje uz kamatu od 5,25 posto. Za konverziju se ipak nije odlučila supruga bivšeg ministra zdravlja Siniše Varge . Varga u svojoj imovinskoj kartici ima prijavljen kredit supruge od 205 tisuća franaka podignut 2007.

 

Bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić je ostao bez dvije oranice u Zagorju. Za te su ga oranice izvlastile Hrvatske ceste kako bi izgradile brzu cestu Zlatar Bistrica – Andraševac. Za te dvije oranice od 2268 kvadrata Hajdaš Dončić je dobio 51. 365 kuna.Arsen Bauk, bivši ministar uprave, je u mandatu uštedio 676 tisuća kuna i 53 tisuće eura, a danas u banci ima 969 tisuća kuna i 81.000 eura. Vesna Pusić, bivša potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova i njezin suprug u četiri godine su povećali štednju i to zbog nasljedstva koje su dobili.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovinske kartice, boris lalovac, arsen bauk, novac