Tehnologija

HAK: U Lici snijeg, u Istri, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj kiša

Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora.

Piše: PolitikaPlus

U Lici pada snijeg, dok su u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj kolnici mokri i skliski od kiše. U Gorskom kotaru mjestimice ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Ravna Gora, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

 

Od 6,30 sati ukinuti su zimski uvjeti na A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, a od 7 sati i na DC3 Zdihovo-Delnice-Kikovica i ostalim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru.

 

Zbog bure, na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkom mostu i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina vozila).

 

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na: DC1 Vaganac-Ondić-Gračac, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP LIčko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

 

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

 

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

 

Trajkekti i katamarani plove redovito. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet, lika, snijeg