Tehnologija

HAK: Zbog olujnog vjetra između Kikovice i Delnica samo osobna vozila

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog olujnog vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, promet je dopušten samo za osobna vozila, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto klub.


 Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, na Krčkom mostu, te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja, dodatno još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). 

 

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru i Istri. Na cestama u gorju i duž jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

 

Zbog prometne nezgode na 167km autoceste A1, 2km prije čvora Perušić, u smjeru Splita, vozi se usporeno.Pozivamo vozače na oprez!

 

Zbog autobusa u kvaru promet teče jednim trakom, usporeno, na dionici DC8 na predjelu Raba, između GP Klek i Opuzena.

 

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: Mala Gorica-Žažina, Košutarica-Mlaka, Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

 

U prekidu su trajekti na linijama: Sumartin-Makarska, Šibenik-Kaprije-Žirije i Split-Vis, katamarani na linijama: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Bol-Jelsa, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Vis-Split, Zadar - Molat - Brgulje - Ist, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj te brodske linije: Mali Lošinj- Unije-Susak i Zadar-Preko.

 

Do 20. ožujka  zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.

 

Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.

 

acGranični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak