Hrvatska

DARINKO KOSOR: Dogovoreno je da se procesi trebaju ubrzati i da ćemo imati redovne koordinacije

Na novinarski upit što točno znači ubrzavanje procesa, rekao je da će se to vidjeti kroz njihove aktivnosti kroz Sabor i Vladu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, stranke koja je u sastavu Domoljubne koalicije, rekao je u petak nakon sastanka koalicije u Vladi da se radilo o sastanku dogovorenom prije tjedan dana te da su na njemu dogovorili da će odsad imati redovne koordinacije na kojima će se usuglašavati te da se procesi trebaju ubrzati.

 

"Ovo je redovni sastanak koji smo dogovorili prije tjedan dana, nije uzrokovan ničime. Iskoristili smo ga da se dogovorimo oko dvije stvari - da se procesi trebaju ubrzati, što je dogovoreno jednoglasno te da ćemo odsad imati redovne koordinacije na kojima ćemo se usuglašavati", istaknuo je Kosor.

 

Na novinarski upit što točno znači ubrzavanje procesa, rekao je da će se to vidjeti kroz njihove aktivnosti kroz Sabor i Vladu.

 

Upitan da li je odlučeno resetirati se ili ići na nove izbore, što se odnosilo na njegovu jučerašnju poruku koalicijskim partnerima, odgovorio je da je sve rekao ranije. 


Predsjednik HSLS-a, u četvrtak je, nezadovoljan načinom rada saborskih odbora te funkcioniranjem Vlade, nakon što je bez formalnog objašnjenja odgođena sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, čiji je član, a koja je trebala utvrditi prijedlog razrješenja ravnatelja HRT-a Gorana Radmana, poslao oštru poruku koalicijskim partnerima - izjavivši: "Ili će se svi resetirati, ili idemo na nove izbore". 


Kosor je tada rekao da je u vladajućoj koaliciji puno problema, da bi "mogao dva dana pričati" o njima. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOMOLJUBNA KOALICIJA, DARINKO KOSOR