Hrvatska

MIŠLJENJE: Jadranka Kosor: Brkić bi imao velike šanse da se kandidira za šefa HDZ-a

'Hrvatska vlada je nefunkcionalna, nema ministra branitelja ni osobu koja bi preuzela odgovornost.'

Piše: PolitikaPlus

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u emisiji Novi dan na N1 u kojoj je kazala da je cijela situacija oko neimenovanja novog ministra branitelja postala nepodnošljiva.


– Hrvatska vlada je nefunkcionalna, nema ministra branitelja ni osobu koja bi preuzela odgovornost – komentirala je Kosor situaciju s nepostojećim ministrom branitelja, nakon što je jučer Milijan Brkić odustao od kandidature.


Istaknula je da se vojnički stav Milijana Brkića u politici u određenim krugovima cijeni. 


– Mislim da je Orešković oklijevao zbog otvorenih pitanja oko njegove diplome. Međutim, za dio birača HDZ-a to su upravo odgovori koji se njima sviđaju, on se pokazuje kao osoba koja ima stav, za razliku od njegova šefa – dodala je Kosor koja smatra da bi Brkić imao velike šanse kada bi se kandidirao za šefa HDZ-a.


– Mislim da bi imao velike šanse za predsjednika stranke. On je operativac, na terenu je apsolutno zaslužan za sve uspjehe HDZ-a. Upravo zbog discipline članova koju je uvijek propitkivao. Kad ih pomnožite s članovima obitelji, to je respektabilna brojka birača HDZ-a. On je među onima koji tu stranku doživljavaju kao stranku u kojoj se mora znati red – rekla je Kosor za N1, no dodala da je ipak teško očekivati da se kandidira jer su veze u stranci duboke i čvrste. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milijan brkić, jadranka kosor, vlada