Zagreb

ODLUKA: Umjesto Nike Pavlovića, Adam Končić v.d. ravnatelj kazališta 'Komedija'

Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dosadašnji ravnatelj kazališta "Komedija" Niko Pavlović razriješen je u četvrtak na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s te dužnosti, a kao v.d. ravnatelj postavljen je Adam Končić.


 Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan nakon čega je Skupštini predložilo njegovo razrješenje.  "Kazališno vijeće našlo se u situaciji  bez alternative kada se susrelo s Pavlovićevim financijskim izvješćem iz 2015.", rekao je predsjednik Kazališnog vijeća Ivica Prlender.


 Naveo je da je samo iz 2015. u ovu godinu preneseno 2,8 milijuna kuna nepodmirenih obaveza, a iz 2014. 700.000 kuna te iznos od 1,67 milijuna kuna što je bila obaveza plaćanja dugova Kazališta iz prethodnih godina iz sanacijskog plana i obaveza koje je ravnatelj preuzeo u odnosu na Gradski ured za kulturu i Kazališno vijeće.


 Kazalište "Komedija" mora raspisati natječaj za ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.


 Zaključivši u četvrtak poslijepodne sjednicu zagrebačke Gradske skupštine, potpredsjednica Skupštine Jelena Pavičić Vukičević (Bandić Milan 365) najavila je iduću sjednicu za 28. travnja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kazalište, komedija