Zagreb

POLUMARATON: Marija Vrajić pobjednica u ženskoj, a Kenijac Mwangi u muškoj konkurenciji

Marija Vrajić i Kenijac Joel Maina Mwangi pobjednici su 1. Zagrebačkog proljetnog polumaratona.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska olimpijka Marija Vrajić i Kenijac Joel Maina Mwangi pobjednici su 1. Zagrebačkog proljetnog polumaratona – Vip ZAGREB21 koji se danas trčao kroz Zagreb i na kojem je sudjelovalo 917 trkača.


Mwangi, koji je je u Hrvatskoj već pobjeđivao na Plitvičkom maratonu te na Riječkom polumaratonu i Turopoljskoj utrci, u nedjelju je 21 kilometar pretrčao za 1:05:31.27. Drugi je bio Mađar Laszlo Gregor s 1:05:44.62, a treći njegov sunarodnjak Tamas Nagy s 1:06:07.64.


Osječanka Marija Vrajić je s vremenom 1:16:46.70 bitno poboljšala svoj osobni rekord na ovoj dionici, a iza nje su na cilj došle Mađarica Zita Kacser (1:18:28.21) i Bojana Bjeljac (1:19:09.49) iz Bosne i Hercegovine.


"Volim ravne staze kakva je ova i volim kružne staze, meni takve utrke odgovaraju. Rezultatom sam zadovoljna, ali već sam ga zaboravila jer ja moram bolje, prije svega zato što osjećam da mogu bolje. No, nisam imala pravu konkurenciju i trčala sam cijelu utrku sama. Rezultat bi bio bolji da sam trčala u grupi, a naročito da je bila još neka atletičarka pa bi onda u tom nadmetanju bilo lakše doći do boljeg rezultata“, rekla je Marija Vraijić, kojoj je i ova utrka bila jedna od pripremnih za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.


"Današnja utrka mi nije bila presing jer mi je glavni cilj popraviti maratonski rezultat. Ali, ovo današnje vrijeme bi trebalo biti moje prolazno vrijeme na maratonu. Ako bih na pola staze imala ovih 1:17, maraton bih istrčala za 2:34, a time bih bila jako zadovoljna", zaključila je hrvatska olimpijka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

polumaraton, zagreb, trčanje