Sport

PUCALI U ZRAK: Policija spriječila sukob suprotstavljenih navijača Dinama

Skupinu od 50-ak navijača koji su autobusom putovali na nogometnu utakmicu Hajduka i Dinama u Split pokušala je na odmorištu Jasenice napasti druga navijačka skupina koja je putovala na utakmicu s 20-ak automobila i kombija.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija je u nedjelju na odmorištu autoceste prema Splitu kordonom i pucnjevima u zrak spriječila sukob suprotstavljenih navijača Dinama.


Skupinu od 50-ak navijača koji su autobusom putovali na nogometnu utakmicu Hajduka i Dinama u Split pokušala je na odmorištu Jasenice napasti druga navijačka skupina koja je putovala na utakmicu s 20-ak automobila i kombija, ali su sukob spriječili policajci.


Riječ je navodno o suprostavljenim skupinama Dinamovih navijača – tzv. „mamićevcima“ i „antimamićevcima“ koji bojkotiraju utakmice Dinama.


Navijači koji su autobusom putovali u Split na nogometni derbi bili su na odmorištu Jasenice kad su ih s ceste primijetili pripadnici druge skipine koji su ostavili automobile na zaustavnom traku i krenuli u napad. No, policajci koji su čuvali najvijače iz autobusa, korodnom su spriječili kontakt dviju skupina, rekao je Hini glasnogovornik zadarske policike Elis Žodan.


Policajci su pritom, dodao je, radi zaštite života i spriječavanja napada ispalili nekoliko hitaca u zrak.


Napadači su se potom vratili u automobile i krenuli prema jugu, a zadarska policija je obavijestila svoje kolege o njihovom kretanju.


 Motivi napada policija će utvrditi istragom.


 Uoči utakmice u Splitu je lakše ozlijeđena jedna osoba kada su za sada nepoznate osobe u automobil zagrebačkih registracija, u kojem su bila četvorica navijača Dinama, ubacili 'zapaljivu napravu'. Prema neslužbenim podacima najvjerojatnije je riječ o tzv. Molotovljevom koktelu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, sukob navijača, navijači, dinamo, bbb