Mojbiz

MINISTAR: Zdravko Marić: Niti jedno pravo hrvatskih branitelja neće doći u pitanje!

Sabor glasuje o amandmanima na predloženi državni proračun.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski sabor u ponedjeljak glasuje o 94 amandmana koje se na prijedlog ovogodišnjeg državnog proračuna, predložili zastupnici i njihovi klubovi.


Vlada, a potom i saborska većina, prihvatili su amandman trojice HDZ-ovih zastupnika iz tzv. Dijaspore da se za četiri milijuna kuna poveća proračunska potpora povratku u BiH.

 

Amandman su predložili Božo Ljubić, Ivan Šuker i Željko Glasnović, a odobreno povećanje stavke za povratak u BiH namirit će se preraspodjelom s pozicije namijenjene stambenom zbrinjavanju. 

 

Odbačeni su amandmani kojima su SDSS i HNS tražili povećanje novca za obnovu i stambeno zbrinjavanje, uz obrazloženje ministra regionalnog razvoja Tomislava Tolušića da kapaciteti Ureda za obnovu nisu dostatni za apsorbciju dodatnih sredstava, što, kaže, dokazuje i prošlogodišnje izvršenje.

 

Vlada je djelomično prihvatila amandman Kluba zastupnika Mosta i nezavisnih lista, umjesto 600.000 kuna, Uredu bivšeg predsjednika države, uzet će se 500.000 kuna i preusmjeriti za potrebe civilnih invalida Domovinskog rata.

 

Klub zastupnika Bandić Milan 365 povukao je svoj amandman da se iznos namjenjen trajnim pravima sudionika Domovinskog rata "pojača" za 55 milijuna kuna, na način da se smanji iznos za potpore političkim strankama (7,8 milijuna) i rashodi za materijal i energiju KBC-a Zagreb (47,2 milijuna).

 

Ministar financija Zdravko Marić poručio je da niti jedno pravo hrvatskih branitelja neće doći u pitanje, odnosno da će sva biti izvršena.  Podijelit ćemo odgovornost zajedno, dat ćemo šansu da se to realizira u ovoj godini, jer druge neće biti, rekao je Miodrag Demo (BM365), poručivši da ima povjerenja u ministre financija i branitelja Marića i Tomu Medveda.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branitelji, ministar