Hrvatska

PREMIJER: Tihomir Orešković s papom Franjom u Vatikanu 7. travnja

Poziv premijeru Oreškoviću u službeni posjet potvrda je odličnih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice, naglašavaju u vladi.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski premijer Tihomir Orešković službeno će posjetiti Vatikan 7. travnja i razgovarati s papom Franjom, objavili su Banski dvori.


Poziv premijeru Oreškoviću u službeni posjet potvrda je odličnih odnosa između Republike Hrvatske i Svete Stolice, naglašavaju u vladi.


Premijer Orešković s papom Franjom razgovarat će, između ostaloga, o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca, o migrantskoj krizi te o terorističkom napadu na Bruxelles.


Zadnji posjet hrvatskog premijera Vatikanu bio je u listopadu 2012. godine. Tada je premijer bio Zoran Milanović, a papa Benedikt XVI.


Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović bila je u službenom posjetu Svetoj Stolici u svibnju prošle godine.


Premijer Orešković prije nepunih mjesec dana susreo se u Zagrebu s apostolskim nuncijem Alessandrom D’Erricom koji je nakon sastanka izjavio kako je Vatikan zadovoljan dosadašnjom suradnjom te da između Hrvatske i Svete Stolice nema otvorenih pitanja.


Sugovornici su tada dogovorili nastavak izravne i otvorene komunikacije, kako bi pridonijeli unapređenju dobrih odnosa između Hrvatske i Vatikana, a poziv Oreškoviću da posjeti papu Franju stigao je vrlo brzo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

papa franjo, Tihomir Orešković, vatikan