Svijet

BELGIJA: Laachraoui i službeno identificiran kao drugi bombaš samoubojica u zračnoj luci Zaventem

Njegov DNK pronađen je i u tijeku istrage terorističkih napada u Parizu, 13. studenoga prošle godine i to u jednoj unajmljenoj kući u Auvelaisu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Belgijsko savezno tužiteljstvo u petak je i službeno potvrdilo da je Najim Laachraoui drugi bombaš samoubojica koji se raznio u bruxellskoj zračnoj luci Zaventem.


"Nakon analize DNK-a i drugih istražnih radnji obavljenih u posljednjih nekoliko sati, savezno tužiteljstvo sada može potvrditi da je drugi bombaš samoubojica iz zračne luke Zaventem, koji se nalazi lijevo na snimci trojice osumnjičenih, Najim Laachraoui, rođen 18. svibnja 1991.", kaže se u priopćenju tužiteljstva, koje tako i službeno potvrđuje informacija koja je neslužbeno poznata već dva dana.


Njegov DNK pronađen je i u tijeku istrage terorističkih napada u Parizu, 13. studenoga prošle godine i to u jednoj unajmljenoj kući u Auvelaisu, 70-tak kilomatara južno od Bruxellesa i jednom stanu u bruxelleskoj općini Schaerbeek, koje su koristili teroristi pripremajući se za te napade. Njegov DNK pronađen je i u dvorani Bataclan u Parizu i Stade de France.


Drugi bombaš samoubojica bio je Ibrahim El Bakraoui, koji je već ranije identificiran, kao napadač u bruxellskoj zračnoj luic. On se na poznatoj snimci nalazi u sredini.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, napad, bruxelles