Svijet

NOVA STRATEGIJA: Pentagon će predložiti jačanje američkih snaga u Iraku

Treba definirati načine raspoređivanja kako bi se iračkim snagama "olakšalo" ponovno zauzimanje Mosula, drugog grada u državi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pentagon će "sljedećih tjedana" podnijeti svoje prijedloge predsjedniku Baracku Obami oko jačanja američke vojne podrške iračkim snagama, kazao je u petak šef združenog stožera general Joe Dunford.

 

"Imamo niz preporuka o kojima ćemo razgovarati s predsjednikom sljedećih tjedana", objasnio je general na konferenciji za tisak u Pentagonu, pored ministra obrane Ashtona Cartera."Ministar obrane i ja mislimo da će doći do povećanja američkih snaga u Iraku, no nikakva odluka nije donesena", nastavio je on.Treba definirati načine raspoređivanja kako bi se iračkim snagama "olakšalo" ponovno zauzimanje Mosula, drugog grada u državi.

 

Dužnosnici Pentagona već su iznijeli svoju želju da se ubrza obuka iračkih postrojbi ili da im se pruži logistička podrška tijekom ofenzive. Spominjali su i mogućnost opskrbe provizornim mostovima kako bi im pomogli da prijeđu vodene tokove.

 

Pentagon je ovog tjedna otkrio kako je na iračkom sjeveru prisutna topnička postrojba s četiri topa od 155 milimetara te oko 200 marinaca.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

irak, sad