Hrvatska

NAKON PLJAČKE: Smjene u policiji: Dominić, Burušić, Jurenec, Žugel, Dolački

Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi i ovo je pokazalo da sustav ne funkcionira te je stoga potrebna reorganizacija, kazao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Piše: PolitikaPlus

Dogodilo se ono što se nije smjelo dogoditi i ovo je pokazalo da sustav ne funkcionira te je stoga potrebna reorganizacija, kazao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na konferenciji za novinare, prenosi HRT.


Kazao je kako su Vlado Dominić, Goran Burušić, Stjepan Jurenec i Danijel Žugel otišli sa dužnosti uz vlastitu suglasnost te dodao se odgovornost ne može svesti samo na ove ljudi.


Iz službe je udaljen načelnik službe organiziranog kriminala Željko Dolački, iz čijeg je sefa ukradeno zlatko i novac. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.


Iz policije o pljački u zgradi zagrebačke policije dosad nije bilo nikakvih informacija.


Nastavlja se istraga o provalnicima koji su opljačkali sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici u Zagrebu gdje su iz sefa načelnika Službe organiziranog kriminaliteta ukrali dva kilograma zlata i 280.000 eura. Nakon te pljačke traže se smjene u MUP-u.


Naše mišljenje da je odavno gospodin ministar Vlaho Orepić trebao izvršiti nadzor svih policijskih uprava i odavno smijeniti glavnog ravnatelja policije Vladu Dominića jer jedini je on krivac za sve što se dešava u Ministarstvu unutarnjih poslova, smatra glavni tajnik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlaho orepić, pljačka, policija, heinzelova, smjene