Tehnologija

HAK: Stanje na hrvatskim cestama: Kolnici mokri, jak vjetar u priobalju

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske, dok u Gorskom kotaru ponegdje ima magle.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu Hrvatske, dok u  Gorskom kotaru ponegdje ima magle, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.


Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Mogući su odroni.


 Iz HAK-a podsjećaju vozače da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


 Zbog održavanja biciklističke utrke 17. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba dana danas od 9 sati do 13 sati privremeno će za promet biti zatvorene sljedeće prometnice: Trg Siječanjskih žrtava – Ilica – Zagrebačka - Prilaz baruna Filipovića – Selska – Zagorska – Magazinska – Nova cesta – Kranjčevićeva – Andrašecova – Ul. grada Vukovara – M. Držića – Most Mladosti – Sarajevska – Ukrajinska – Sr. Njemačke – Av. Dubrovnik – V. Holjevac – Ul. grada Vukovara – Trešnjevački trg – Krapinska – Selska – Sveti Duh – Bijenik – Lukšić – Lukšići Gornji – Himper – Oltar Domovine na Medvedgradu.


 Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


 Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.


Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


 Do 15. lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse i teretna vozila koji se preusmjeravaju na Kaštel.


 Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.


 U nedjelju, 10. travnja, trajekt na liniji 602 Vis-Split isplovit će iz luke Vis u 16,30 sati (umjesto u 15,30), a iz luke Split u 19,00 sati (umjesto u 18,30).


 Do 18. travnja zbog radova u trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk)–Lopar (otok Rab).


 Od 6.ožujka djelomično se mijenja vansezonski red plovidbe linije 431 Zadar (Gaženica) – Ošljak – Preko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak