Hrvatska

GRMOJA BELJAKU: Izgleda da u HSS-u moraš nešto ukrasti da bi dobio poziciju u vrhu stranke!

Vrijeme je da Beljak i HSS objasne kako mogu davati podršku premijeru u Saboru, a onda u pitanje dovoditi njegov legitimitet.

Piše: PolitikaPlus

Ova vlada malo ili nikako ne radi na reformama. Postoje pokušaji, ali oni sliče na pokušaj liječenja kuge u 16. stoljeću kad su liječnici oboljelima puštali krv - jer bolje nisu znali, kazao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak u današnjoj emisiji Nedjeljom u 2.

 

Nije trebalo dugo čekati da se na njegove izjave osvrne glasnogovornik Mosta, Nikola Grmoja. U svojoj objavi na Facebooku Grmoja je Beljaku uzvratio podsjećajući na pravne postupke koje su se vodili protiv njega i njegovog stranačkog kolege Stipe Gabrića Jambe. Još mogu shvatiti da se Krešo Beljak vadi na loše društvo kada je u pitanju pravomoćna osuđujuća presuda za provale u automobile, makar je s tadašnjih 28 godina morao biti dovoljno zreo da rasudi koliko je to loše. No, moram primijetiti da Krešo Beljak očito i dalje voli loše društvo pa nas napada po receptu svog stranačkog kolege Jambe.

 

Prvo je Beljak krenuo s pričom kako je on gradonačelnik velikog Samobora, a mi smo tamo neki bezveznjaci iz malenog Metkovića, pritom nadasve slučajno zaboravivši spomenuti da je on na vlast došao uz pomoć SDP-a, dok je Most autentična priča boraca protiv postojećeg establišmenta, borba ljudi koji su lokalne moćnike pobijedili sami. Ne znam je li gospodin Beljak svjestan da je njegovom stranačkom kolegi Jambi potvrđena optužnica DORH-a i da je u tijeku suđenje zbog 666.000 kn gradskog novca za koji je oštetio našu skromnu gradsku blagajnu.

 

Taj novac Stipe Gabrić Jambo iskoristio je za kupovinu maslina koje su se dijelile u parlamentarnoj kampanji tog istog HSS-a kojeg gospodin Beljak tako nadmeno reklamira kao poštenu alternativu. Izgleda da u HSS-u moraš nešto ukrasti da bi dobio poziciju u vrhu stranke. Ili novac iz gradskog proračuna ili barem kazetofon. Gospodinu Beljaku poručujem da mu neće uspjeti oslabiti poziciju Mosta i našu želju za istinskom promjenom. Istom onom promjenom koja je srušila njegovog prijatelja Jambu i koju je njegova stranka, nekad veliki HSS, propustila napraviti, postavši sićušni saveznik velikih stranaka i tuđih interesa. Smatram skandaloznim i da tako žestoko napada premijera u vrijeme dok je njegova stranka formalno u Domoljubnoj koaliciji. Znamo da gospodin Orešković nema tako impresivan CV kao on i Jambo, ali ipak bi mu trebao pružiti barem deklarativnu podršku. Što se tiče političkog legitimiteta premijera on ga crpi iz ruku koje mu daju podršku u Hrvatskom saboru, a jedna od tih ruku je i HSS-ova. Vrijeme je da Beljak i HSS objasne kako mogu davati podršku premijeru u Saboru, a onda u pitanje dovoditi njegov legitimitet.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HSS, MOST