Hrvatska

OD 1. SVIBNJA: Vlada ukida ured bivšeg predsjednika Mesića!

Zbog gospodarskih uvjeta ukida se trajno pravo na ured, osobnog vozača i službeno osobno vozilo.

Piše: PolitikaPlus

Na današnjoj sjedici Vlade prihvaćen je nacrt prijedloga zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU). Ministar gospodarstva Tomislav Panenić pojasnio je da je donošenje izmjena udovoljavanje obvezama preuzetim ulaskom u Europsku uniju. 


Vlada je prihvatila i Nacrt prijedloga zakona o provedbi uredbi Europske unije iz područja platnog prometa te nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju.


Vlada je donijela i izmjene i dopune Zakona o posebnim pravima predsjednika Republike Hrvatske nakon prestanka obnašanja dužnosti, kojima se bivšem predsjedniku Republike Stjepanu Mesiću zbog trenutačnih gospodarskih uvjeta ukida trajno pravo na ured, osobnog vozača i službeno osobno vozilo, dok mu na teret državnog proračuna i dalje ostaje pravo na fizičku zaštitu.

Izmjene stupaju na snagu 1. svibnja. Dosad se Mesić mogao trajno koristiti posebnim pravima predsjednika nakon prestanka obnašanja dužnosti, dok drugi bivši predsjednici ta prava mogu uživati najviše pet godina.Vlada smatra da su izmjene primjerene trenutačnim gospodarskim uvjetima u Hrvatskoj. U državnom proračunu uštedjet će se oko 600 tisuća kuna godišnje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

stipe mesić, vlada