Kultura

7. SVIBNJA: Snimanje filma o Vladi Divljanu započinje istovremeno s koncertom u njegovu čast

Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarnih Idola.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ljetno kino, Darko Rundek, Dino Šaran i Srđan Gojković Gile pripemaju 7. svibnja u Tvornici kulture koncert u čast Vlade Divljana, a na zagrebačkom koncertu počet će i snimanje filma "Nebeska tema",  o životu i radu tog rock glazbenika i tekstopisca.


Producentska kuća Starhill iz Beograda zadužena je za snimanje dugometražnog dokumentarnog filma "Nebeska tema" scenarista i reditelja Mladena Matičevića, a zamišljen je kao filmska posveta Vladi Divljanu i bit će hibrid dokumentarnog i igranog filma. Premijera filma je zakazana za jesen.


Divljan je bio član i jedan od osnivača legendarne beogradske grupe Idoli, solo izvođač, osnivač i vođa Old Stars Banda i grupe Nevladina organizacija, kantautor, kompozitor filmske i eksperimentalne glazbe, kao i glazbe za kazališne predstave i djecu.


U filmu će uz glumca Svetozara Cvetkovića, sudjelovati i bivši "Idoli" Zdenko Kolar i Srđan Šaper, zatim Darko Rundek, Aleksandar Šandorov, Srđan Gojković Gile, Momčilo Bajagić Bajaga, poznati novinari i publicisti Petar Peca Popović i Momčilo Moma Rajin, Mladen Max Juričić (i proširena postava Ljetno Kino Banda), čuvena fotografkinja Goranka Matić, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Dejan Vučetić Vuča, Dušan Kojić Koja, a popis sudionika će se, kako ističu iz promotorske agencije "Laa", još puniti.


U proljeće je Vlada Divljan redovito navraćao do Zagreba. Ljetno kino, bend koji je posljednjih godina surađivao s Vladom, nastaviti će tradiciju u čast velikog glazbenika i prijatelja. 


Uoči Vladinog 58. rođendana, 7. svibnja u Tvornici kulture uz big band postavu Ljetnog kina koje vodi Max Juričić, nastupit će Darko Rundek, Dino Šaran (Letu štuke) i Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) koji će uz puno Vladinih hitova zapjevati i neke od svojih pjesama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

koncert, film, idoli, vlado divnjan, tvornica