Tehnologija

HAK: Magla u unutrašnjosti smanjuje vidljivost, a ima je i na autocestama

Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.

Piše: PolitikaPlus

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i Karlovca te tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Ivanje Reke te Novske i Nove Gradiške, na A4 Zagreb-Goričan između Brezničkog Huma i Zagreba, na A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te na A11 između Jakuševca i Lekenika.


Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


Na državnoj cesti DC404 između čvorova Draga i Vežica u oba smjera vozi se jednim trakom.


Do 22. travnja na dionici državne ceste DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima. Do 30. travnja od 08,00 do 19,00 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.
Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god.).


Večeras, od 22 sata do 05,00 sati ujutro za sav promet bit će zatvorena riječka obilaznica između čvorova Diračje i Orehovica u smjeru Zagreba. Obilazak je kroz grad Rijeku (do 29. travnja radnim danima).


Večeras, od 22 sata do 06 sati kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 

  • na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani od 136. km + 700 do 141. km + 300 vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz ograničenje brzine od 80 km/h;

  • na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u oba smjera vozi se jednim trakom;

  • na DC306 na Virskom mostu vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom;

  • DC1 kod Hrvaca;

  • DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: u Bibinju, Kaštel Stari-Kaštel Gomilica, u mjestu Dolac (kod Primoštena) te na dionicama Srebreno-Mlini i Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica;

  • DC28 Novi Glog-Kenđelovac;

  • DC518 između naselja Antunovac i Ernestinovo kod skretanja za naselje Ivanovac (raskrižje sa ŽC4089);

  • na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

 

U Zagrebu, do petka 22. travnja do 20,00 sati zatvorena je Marohnićeva ulica u zoni raskrižja sa Slavonskom avenijom. Obilazak: Prisavlje - Trnjanska struga VI - Trnjanska struga V - Slavonska avenija i obratno.


Povodom dolaska relikvija Sv. Leopolda Mandića u Zagreb
od 15. do 17. travnja od 06,00 sati do 24,00 sata, privremeno se zatvara desna prometna traka u Avenije Gojka Šuška od okretišta tramvaja do Ulice R. Kolaka u oba smjera (po procjeni Policije).


Do 15. lipnja traju radovi I. faze rekonstrukcije Kolodvorske ulice u Koprivnici. U sklopu radova obavit će se rekonstrukcija raskrižja Ulice Ante Starčevića i Kolodvorske ulice, a promet će teći obilazno. Ulazak u centar grada Koprivnice iz smjera Varaždinske ceste, Zagrebačke ulice ili Ulice Ivana Česmičkoga u Koprivnici, teći će prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji - raskrižje Ulice Ivana Česmičkoga i Pavelinske ulice (pozivamo na oprez prilikom kretanja željezničko-cestovnim prijelazom u Pavelinskoj ulici).


Podsjećamo vozače motornih vozila:

 

- počelo je ljetno računanja vremena što znači da prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. Na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.), bez obzira na ljetno računanje vremena. Također podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju.

 

- da je do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet