Tehnologija

HAK: Kolnici su mjestimice vlažni u Gorskom kotaru, a mogući su odroni

Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače iz HAK-a mole za strpljenje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kolnici su mjestimice vlažni u Gorskom kotaru, a mogući su odroni zemlje i kamenja, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK).


 Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače iz HAK-a mole za strpljenje.


 Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka.


 Do 22. travnja na dionici državne ceste DC1 Budačka Rijeka-Grabovac u zoni radova vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom uz regulaciju semaforima.


 Do 30. travnja od 8 do 19 sati, zbog razminiranja, zatvara se povremeno županijska cesta Slunj-Cetingrad (ŽC3258) u mjestu Grabarska. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.


 Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bregani.


 Do 15 lipnja na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na Kaštel. Do 30. travnja, zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji. Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.


 U utorak 19. travnja u 21 sat, zbog radova na IT strukturi MUP-a, bit će otežan prelazak preko graničnih prijelaza, pa korisnike iz HAK-a mole za razumijevanje.


 U prekidu su katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. Od ponedjeljka, 18. travnja plovit će trajekt na liniji 338 Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab), nakon završetka radova na pristaništu u Loparu

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

promet, hak